Motivatie opbrengen voor bloggen

Bloggen en geen zin? Deze motivatietip verandert dit voorgoed

Het is de hoogste tijd om je blog te updaten, maar je hebt echt geen zin? Met deze slimme motivatietip overkomt het je nooit meer.

More...

Je wilt een nieuw blogbericht schrijven en en kijkt glazig naar je beeldscherm. Waar zal je het nu eens over hebben? Misschien heb je wel een vaag idee, maar je hebt geen zin.

Je controleert voor de vijfde keer Facebook, klikt wat doelloos rond op internet en werp werpt een verveelde blik op je telefoon. Zucht.... Komt dit je bekend voor? Met deze slimme motivatietip overkomt het je nooit meer.

Motiveren voor bloggen

Voel je nooit meer schuldig met deze 5-minuten blogtip

De blogtip die ik met je deel is even simpel als doeltreffend. Hier komt 'ie:

Schrijf 5 minuten geconcentreerd, en als het niet lukt mag je stoppen.​

Lees de zin nog maar eens en laat hem goed op je inwerken. Hij is namelijk ontzettend krachtig.

Door jezelf te dwingen 5 minuten te bloggen blijkt vaak dat het wel lukt. Je zet wat gedachtes op papier, er schieten je een paar ideeën te binnen en voor je het weet zit je er lekker in en ga je door.

Heb je na 5 minuten nog steeds geen zin en inspiratie? Dan mag je stoppen en hoef je je niet schuldig te voelen. Je hebt het serieus geprobeerd.

Bloggen en motivatie

Maak de 5-minuten motivatietip nog krachtiger met Cold Turkey Writer

Een van de grootste valkuilen voor bloggers is teveel afleiding hebben. Er staat zo ontzettend veel informatie online, dat je blijft researchen. Terwijl de meeste kennis allang in je hoofd zit! Wat kun je daaraan doen? Gebruik Cold Turkey Writer.

Cold Turkey Writer maakt van je computer een tekstverwerker. Je kunt nog maar 1 ding doen: schrijven. Na een bepaalde tijd of een minimum aantal woorden kun je de tekst opslaan, en werkt je computer weer gewoon.

Gebruik Cold Turkey Writer voor de 5-minuten-blogtip en je hebt goud in handen. Je dwingt jezelf 5 minuten serieus te bloggen en als het niet lukt: even goede vrienden. Probeer het zelf maar.​

Deze motivatietip werkt voor veel meer dan bloggen

Nog een laatste opmerking: de 5 minuten tip werkt voor veel meer dingen. Ik gebruik hem ook voor hardlopen, het huis opruimen, vervelende klusjes doen en ga zo maar door. En wat blijkt: in veel gevallen kun je best zin maken. Succes!

Over de auteur Rutger Steenbergen

Rutger Steenbergen is oprichter van SEO Zwolle en Slimmerbloggen.nl. Hij helpt ondernemers met het succesvoller worden op internet. Bloggen en kennis delen staat daarbij centraal.

Volg mij via:

GRATIS E-BOOK: DE 25 GROOTSTE BLOG BLUNDERS!

Trekt je blog weinig bezoekers en blijft succes uit? In dit gratis e-book ontdek je de 25 grootste blog blunders... en hoe jij ze voorkomt.

Leave a Comment: