Blogtips door Slimmerbloggen.nl

Blog zo weinig mogelijk over je producten en diensten

Schrijf je voor een zakelijk weblog? Blog dan zo weinig mogelijk over je producten en diensten. Vertel liever een goed verhaal en je werft meer klanten.

More...

Heb jij wel eens een product gekocht dat je niet echt nodig had? Zo'n aanschaf waar je een dag later al spijt van had, maar waar je desondanks de portemonnee voor trok? Zeg eens eerlijk?

Laat ik maar eerlijk zijn, ik wel. En ik ben niet de enige, want iedereen koopt dingen die hij of zij niet nodig heeft. Waarom we het dan toch doen? Omdat we het verhaal willen geloven.

Ooit kocht ik een synthesizer van meer dan 1000 euro, omdat ik dolgraag de nieuwe Tiësto wilde zijn. Ik zag mezelf al in de Arena staan.... 🙂

Mensen kopen geen producten, maar verhalen. Als je dat weet kun je daar gebruik van maken op je zakelijke blog.

"Mensen kopen geen producten, maar verhalen. Vertel ze daarom op je zakelijke blog!"

Click to Tweet

Waarom je zo weinig mogelijk over je producten en diensten moet bloggen

Klanten kopen geen product of dienst omdat ze het zo mooi vinden. Ze kopen het om de voordelen die het biedt. Zoals een goed gevoel. 

Yakult maakt je gezond. In een SUV ervaar je pas echt vrijheid. En met die nieuwe Nike sneakers kun je de wereld aan.

Dat gevoel wil je uitdragen op je zakelijke blog. Schrijf daarom niet over saaie productspecificaties en gebruikte materialen. Blog liever over hoe jouw product en dienst het leven van je klant leuker maakt. Hoe je dat doet?

  • Laat zien hoe klanten met jouw product hun dromen waar maken
  • Beantwoord vragen van lezers
  • Inspireer
  • Deel waardevolle tips en inzichten
  • Versterk het gevoel dat mensen met je product of dienst willen bereiken

Kortom: sla jezelf niet op de borst, maar overtuig je lezers met een goed gevoel. Het gewenste doel (zoals het downloaden van een whitepaper, bekijken van een bepaalde pagina of connecten via social media) volgt dan vaak vanzelf. 

Heb je nog geen zakelijk weblog? Bekijk dan deze waardevolle video!

Over de auteur Rutger Steenbergen

Rutger Steenbergen is oprichter van SEO Zwolle en Slimmerbloggen.nl. Hij helpt ondernemers met het succesvoller worden op internet. Bloggen en kennis delen staat daarbij centraal.

Volg mij via:

GRATIS E-BOOK: DE 25 GROOTSTE BLOG BLUNDERS!

Trekt je blog weinig bezoekers en blijft succes uit? In dit gratis e-book ontdek je de 25 grootste blog blunders... en hoe jij ze voorkomt.

Leave a Comment: